Kitaplarda olsun yada hamilelik sitelerinde 3. aydan sonra kullanabilirsiniz desede kendi doktorum 20.aydan sonra başlamamı söyledi hatta bazı yerlerdede 20.aydan sonra başlanması gerektiğini yazıyor. Ama bende şimdilik en azından bebe yağıyla nemlendiriyorum ve bacaklarım içinde daha önceden kullandığım nemlendiricileri kullanıyorum. Doktorum Lierac önerdi sanırım bende onu kullanacağım ama Loccitane ve Mustelanında güzel kremleri bulunmakta ve kullananlar çok memnun.



Lierac Phytolastil Gel Tube 100 ml Hamilelik Çatlak Önleyici


Daha herhangi bir eczaneye sormadım ama internette 75 tl  indirimli olarak 35-40 tl ye satan yerlerde var.
Çatlak izlerinin oluşumunu önlemeye yardımcı kremdir.
   Hamile bir bayan için çatlak riski malesef yüksek bir olasılıktır. Bu çatlaklar kilo kaybından sonra yada ergenlik çağı sırasıda da oluşabilir. İlk başlarda fark edilmemesine rağmen bu izler cilt üzerinde kırmızı ve mor sonraları inci beyaza dönüşür.  Kullanılan nemlendiricilerde bu süreçte fayda etmez.
Lierac Phytolastil  kullanan hamile bayanlarda yapılan araştırmada %92 sinde hamilelik çatlağının oluşmadığı ispatlanmıştır. çatlak oluşumunu engellemeye yarayan bu kremi sadece hamile bayanlar değil, egzersiz ve diyet yapan kişilerde kullanabilir.

Mustela Stretch Marks Double Action Çatlak Önlemeye Yardım
75- 80 tl arası değişiyor. Ama bazen kampanyalarda inebiliyor. Mustelanın bu ürünüde çok beğeniliyor ama özellikle bebek bakım ürünlerinde oldukça tercih edilen bi marka bende en azından şampuanını ve birkaç bakım kremini almayı düşünüyorum,  biraz fiyatları yüksek.
Cildin elastikiyetini ve gerilmeye karşı dayanıklılığını arttırmaya yardımcı olur.
Stretch Marks Double Action Özellikleri  
• Hamileliğe bağlı cilt çatlaklarının oluşumunu önlemeye ve yeni oluşan çatlakların görünümünün hafiflemesine yardımcı olur. Göğüs, karın, kalça ve basenler gibi hassas bölgelerde kullanılmaya uygundur.
 • Elastoregulator® (soya peptid türevi), nemlendirici* AHA ve besleyici yağların etkili bileşimi sayesinde cildin elastikiyetini arttırarak ciltte çatlak oluşma riskini azaltır.
 • İçeriğindeki silisyum, eser maddeler ve Sophora Japonica kompleksi sayesinde cilt hücrelerinin yenilenmesini hızlandırır.
 • Zengin, kremsi yapısıyla rahatlatıcı bir masaj için idealdir.
 • Giysilerinizde leke bırakmaz.
 • Gerekli hijyenik önlemleri almaya özen göstermek kaydı ile, emzirme döneminde kullanılabilir.
 • Ultrasonogram uygulamaları ile uyumludur.
 • Jinekolojik testlerden geçirilmiştir.


Badem Vücut Yağı - Almond Supple Skin Oil



Loccitane markası ile hamilelik hormonlarıyla sanırım el kuruluğunu çok yaşamaya başlamıştım.Eskiden kullandığım kremler bile fayda etmedi ve araştırırken bu markayla tanıştım ve oldukça memnun kaldım. Normal zamanlarda fiyatları biraz yüksek ama neyseki indirimdeydi. Hatta bunu eşime ısmarlamıştım ve saolsun o almıştı :) İnternet sitesini araştırırken badem serisiyle karşılaştım ve hamileliktede kullanılabilen hatta güzel yorumların olduğu bir ürün. Fiyatı 116 tl. Elimde %20lik indirim kuponu var o olmasa hiç düşünmezdim bile ama indirimle sanırım alacağım.

Bu vücut yağı; sıkılık eksikliği ve cilt kuruluğuna karşı etkili bir çözümdür. Badem Esnek Cilt Yağı 3 esansiyel yağla zenginleştirilmiştir - nane (menta), palmarosa ve ölmezçiçek- cildin destek dokularını onarmak ve korumak için idealdir. Cilt sarkmasına ve elastikiyet kaybına engel olmak için de kullanılabilir. Yoğun konsantrasyondaki badem yağıyla hidro-lipidik kalkanı onarır ve epidermisi derinden nemlendirir.
Cilt sıkıdır ve daha rahattır; elastikiyetini ve esnekliğini yeniden kazanır. İnanılmaz şekilde yumuşar ve saten gibi pürüzsüzdür. Cilt hafif ve taze bir koku peçesiyle sarmalanmıştır.

Çatlakların oluşmasını engellemek için idealdir.
Etkinlik 3 hafta boyunca test edilmiştir:
 • kadınların %88ine göre cilt sıkılaşmıştır
 • kadınların %96sına göre cilt esneklik kazanmıştır
 • kadınların %100üne göre cilt esnek ve rahattır

7 yorum SENDE YORUM BIRAK:

rebeltakipte dedi ki...

Aslında kremlerin fazla bir önemi yok bana göre,tabi ki nemlendirmek önemli ama acı badem sütü bile yeterli,pahallı kremlere çok da gerek yok.Ama fazla kilo alımı ve ya genetik nedenlerden dolayı bazı çatlaklar önlenemiyor malesef, son haftaya kadar tek bir çizgi yokken ve her gün çatlak önleyici krem kullanırken,doğum öncesi son 3 günde çatlakları oluşanlar da var

STYLE M dedi ki...

yag küpünede girilsede catlayacaksa catliyor, ama en iyisi yinede badem yagidir ;))

MeLc dedi ki...

Aslında haklısın canım birazda genetik ama kullanmamakda imkansız kuruluktan kaşıntılarda oluyor, kendi doktorumda çatlamaya meğilli bi cildin varsa çatlar ama bu kremler sadece azaltır dedi sanırım biz kadınlar için bu bile yeter :) umarım anneme çekerim onda çatlak oluşmamış.

Sytle M öylede yinede kullanmak istiyorum ama badem yağını ewt duydum canım onuda arada kullanmayı düşünüyorum.hem doğalda

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

Canım tebrik ederim tekrar bebişini maşallahhhh diyorum, benim kız arkadaşlarım eczaneden satılan Excipial (adını umarım doğru yazmışımdır) Lipo diye yağlı bir krem kullandılar ve hiç çatlakları olmadı hem ucuz hem çok güzel bir kremmiş bi ara denemediysen onuda dene hayatım...

MeLc dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım darısı başına.Bu krem annemden çaldıgım bi kremdi anneme doktor ayakları için vermiş inanılmaz güzel nemlendiriyordu kullanmıştım biliyorum ama hamilelikte kullanıldığını duymamıştım hemen araştırıyorum,dediğin gibi fiyatıda uygun bi ürün çok teşekkürler...

Pelin Altun dedi ki...

ben mustela kullandım ama pek bir işe yaramadı bende.benim vücudum çatlamaya çok müsaitti çatladı da.bebe yağı da sürebilirsin. ben bir ara badem yağı da sürüyordum tüylenme yaptığını söylediler bıraktım.sanırım biraz da cilt tipiyle ilgili.

MeLc dedi ki...

Cilt tipi birde biraz genetikmiş,gerçi 2 kardeşden birinin çatlarken diğerinin çatlamadığınıda duydum. Ama en azından kullanarak en aza indirmişsindir canım.Bebe yağını banyoda duştan çıkmadan kullanıyorum hemen hafif su akıtıp çıkıyorum.Akşamlarıda loccitane aldım onu kullanıyorum badem yağını bacaklarımda kullanıyorum ama bende şimdilik bi tüylenme durumu olmadı ama dikkat edeyim teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...