Hamileliğimi öğrendiğim andan itibaren canım hiçbir dolma çeşitini çekmedi. Lahana dolmasını çok seven ben onu bile yiyemedim ama bugün canımın fena çektiğini söyleyebilirim. Dışardan tadımlık alsammı die düşündüm ama hadi kendim yapayım dedim. Pazı alıp eve geldim donduruda haşlanmış asma yapraklarıda vardı bir pakette ondan çıkardım ve hazırladım. Biraz öncede sanırım bir tabak kadar götürdük oğlumla :) acısını çıkarttık yemediğimiz günlerin. 


Neyse bide ne zamandır aklımda olan bayatlamayan poğaça yaptım. Kendime şaşırdım ama bundanda 3 tane yedim. İlk defa denedim ama öyle güzel oldularki. Yumuşacıklar içine peynirle maydanoz koymuştum ama bidahaki sefere boş bırakıcam ve arasını açıp sandviç gibi hazırlamayı düşünüyorum. Hatta ben yarım ölçü yapmıştum ama keşke tam ölçü yapsaydım. Yapıp dondurucuya atmak mümkünmüş. Ani gelen misafirler için güzel bi alternatif. Tarifi aynen uyguladım tek tuzunu azalttım ben malum ödem sıkıntım var artık yemeklerde bile azaltmaya karar verdim. 




Malzemeler

1 su bardağı ılık süt

1 şişe soda (200ml)

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket yaş maya

1 yemek kaşığı tuz

1,5 yemek kaşığı şeker

aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)

üzeri için 2 adet yumurta sarısı

Içi için

Peynir, patates vs.


Hazırlanışı

1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun.

10 yorum SENDE YORUM BIRAK:

çilekli süt dedi ki...

çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık ve yarasın :)

bugün ben de dolma yaptım ama annemin sardığı dolmaları dondurucudan çıkardım da yaptım :P sarmak konusunda çok üşengecim :P sana bravo diyorum bu nedenle :)))

MeLc dedi ki...

Teşekkür ederiz canım bende bakma arada esiyor yapıyorum bide 5 ay boyunca yapmadığımı düşünürsek ee normal :)bebişle sanada yarasın ne güzel anne yemeği yemişsiniz.

Adsız dedi ki...

Üçgen üçgen ne güzel olmuşlar ellerine sağlık

Esra Atesakin dedi ki...

poğaça konusunda süper beceriksizim ama bu tarifi tuttum, ellerine sağlık , en kısa zamanda denenecek:)))

MeLc dedi ki...

Benimde pek iyi olduğum söylenemezdi, yemek bloglarında çok konuşulan bi tarif olunca denemek istedim ve güzel oldular mutlaka dene derim

sema dedi ki...

Muska hali çoook güzel olmuş bende onu beyaz lahanadan yapıyordum biraz dolma manyağı olduğum için gözüm kaldı:))

EZGi :)) dedi ki...

harika görünüyorlar ellerine sağlık canım.poğaçadan en yakın zamanda deneyeceğim

MeLc dedi ki...

Semacım muska halinde beyaz lahanada ewt cok güzel oluyor onun sarması biraz daha zor oluyor ama :)
Ezgicim mutlaka dene canım ben cok sevdim pufpuf oldu bide diğer gün ısıttığımda bile taptazeydi bayatlamayan olarak geçiyor zaten sitelerde 3.günü göremedi ama :) 2.günde aynı tazelikti ama bu hamurişine dur demem lazım

sema dedi ki...

mart ayın da YORUM YAZMIŞIM GENE AÇTIM YAZAYIM DIYE.yok yok bu dolmaları yolla bana sen:))

MeLc dedi ki...

:) şimdilerde değil dolma evde yemek bulursak seviniyoruz off canım çekti iyimi :)neyseki annem geliyor bir haftaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...