Ek gıdaya geçince ilk işim yoğurt yapma makinesi almak oldu ve çok doğru bir tercih yapmışım çok memnunum. 7 tane cam kavanozu var ve birde büyük bir kabı var kendimiz için ama onu hiç denemedim ama pamuğuma yaptığım yoğurtlar harika oluyor ve afiyetle yiyor ara öğünde eğer keyfi ve iştahı yerindeyse bir tanesini yiyor. İlk zamanlarda sütaşın günlük sütünü kullanıyordum ama birkaç blogda görünce bu sütü denemek istedim ve gerçekten daha güzel oldular. Genelde sade veriyorum ama bazen meyveli yapıyorum ama açıkcası sade yada ruşeymli daha çok seviyor. Ruşeymide bir blogdan öğrendim buğdayın özüymüş ve çokda faydalıymış çorbalarına ve arada yoğurduna karıştırıyorum.

Ölçülerim;
1 litre sütü ocağa koyup kaynadığında kapatıyorum, kaynarken arada karıştırıyorumki dibi tutmasın ve ılımasını bekliyorum,çok sıcak olmucak çokda soğuk olmucak parmağımı soktuğumda yakmıcak bi sıcaklık daha çok soğuğa yakın. Tamda 7 kavanoza denk geliyor bir litre süt onlara paylaştırıyorum ve her birine bir tatlı kaşığı yoğurt koyup  güzelce dağılıncaya kadar karıştırıyorum ve makineye koyup 8 saate ayarlıyorum. Açıkcası sütün içine direk yoğurdu karıştırıpta paylaştırabilirim ama ben tek tek yapıyorum hep.





3 yorum SENDE YORUM BIRAK:

Unknown dedi ki...

benim de buna benzer bir makinem var yalniz yogurt sunuyor :/ seninkiler nasil oluyor ? acaba ben hatami yapiyorum bir yerde sen bir zahmet olculerini verir misin canim ?

MeLc dedi ki...

Tamam canım hemen ekliyorum yazmayı unutmuşum ,yaptıklarımda öyle bişey olmuyor oldukça katı ve tadıda çok güzel oluyor makine farkından olabilirmi ama ben biyaptığımda hiç kaynatmadan yapmıştım ve çokda iyi olmamıştı,dur yazayımda bide öyle dene istersen...

MeLc dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...