yapılışı: Tahin, yağ, şeker, vanilya ve cevizi bir kapta karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Ben tarifdekine göre yarım ölçü yaptım ve 1 tepsi çıktı ve un miktarı az geldi biraz daha ekledim...
Tahinin Faydaları,
Tahinin tüketimi sade olduğu gibi bal ve pekmez gibi tatlılarla birlikte de tüketilebilmektedir. Ayrıca fırın ürünleriyle birlikte tüketimi de söz konusudur. Hafif laksatif ve idrar söktürücü özelliğinin yanı sıra A, B ve E vitaminlerince de zengindir. Mineral olarak demir ve kalsiyumca zengindir. Tahinin en büyük özelliği protein, vitaminler, mineraller, antioksidanlar, esansiyel yağ asitler ve lesitin bakımından çok zengin olmasıdır.
2 yorum SENDE YORUM BIRAK:
ellerine sağlık çok güzel gözüküyor
Teşekkür ederim canım sevgiler....
Yorum Gönder