2 haftadır evde yemek dışında  bişeyler yapmıyordum. Kii eşim çok sever helede tatlı şekerli şeylere ayrı bi bayılır. Daha önceden 2-3 tahinli denemem oldu ama hiçbirinde istediğim sonucu yakalayamadım. Bugün bu tarifi denedim ve süper oldular. Eğer tahini seviyorsanız eminim bayılacaksanız. Ama mutfakda olupta fırını unutmamda ayrı bi durum. 5-6 tanesi oldukça yandı. Yine ucuz kurtardım normalde bu kadar pişmemesi lazım yalnız, daha bi beyaz görüntü olması lazım ama böyle bile çok güzeller...



  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1/2 su bardağı ceviz (ince dövülmüş)
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
yapılışı: Tahin, yağ, şeker, vanilya ve cevizi bir kapta karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Ben tarifdekine göre yarım ölçü yaptım ve 1 tepsi çıktı ve un miktarı az geldi biraz daha ekledim...

Tahinin Faydaları,
Tahinin tüketimi sade olduğu gibi bal ve pekmez gibi tatlılarla birlikte de tüketilebilmektedir. Ayrıca fırın ürünleriyle birlikte tüketimi de söz konusudur. Hafif laksatif ve idrar söktürücü özelliğinin yanı sıra A, B ve E vitaminlerince de zengindir. Mineral olarak demir ve kalsiyumca zengindir. Tahinin en büyük özelliği protein, vitaminler, mineraller, antioksidanlar, esansiyel yağ asitler ve lesitin bakımından çok zengin olmasıdır.

2 yorum SENDE YORUM BIRAK:

sema dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel gözüküyor

MeLc dedi ki...

Teşekkür ederim canım sevgiler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...